هشت راه کارپسندتر برای وب‌سایت

چاپ

8 راه کاربرپسندتر برای وب سایت

وب‌سایت‌ها امروزه دیگر صرفا تعدادی متن و اطلاعات روی یک صفحه نیستند؛ بلکه کاربران انتظار دارند وب‌سایت شما آنها را سرگرم کند، محتوای باکیفیتی به آنها ارائه نماید و به طور کلی تجربه کاربری (UX) بی‌نظیری را برای شان رقم بزند.
همه چیز سایت، از ویژگی‌های زیبایی شناختی آن گرفته تا محل قرار دادن CTAها (دکمه‌های فراخوان) روی مدت زمان باقی ماندن کاربر روی صفحه‌ شما تأثیر می‌گذارد.
خوشبختانه کاربرپسند کردن وب‌سایت کار دشواری نیست؛ در این مقاله هشت ایده برای کاربرپسندتر کردن سایت‌تان معرفی می‌کنیم.

1ـ به نظر کاربران گوش کنید

وقت بگذارید و از کاربران متداول خود بپرسید که دوست دارند روی صفحه شما چه چیز را مشاهده کنند؛ دریافت مستقیم نظر مخاطبان هدف به شما اجازه می‌دهد تا مواردی را کشف کنید که ممکن بود به‌تنهایی متوجه آنها نمی‌شدید.
کاربران اغلب به‌طور دقیق می‌دانند که کدام بخش وب‌سایت را دوست ندارند. بنابراین وظیفه‌ شماست که نظرات آنها را جویا شوید و با اصلاح ویژگی‌هایی که مورد پسندشان نیست از این انتقادات به شیوه‌ای مثبت استفاده کنید. وقتی کاربر را در رأس طراحی و محتوای سایت خود قرار می‌دهید، سایت شما به‌طور اتوماتیک کاربرپسندتر می‌شود.
چند سال پیش ESPN.com از کاربران متداول خود سوال کرد که هنگام طراحی مجدد سایت چه مواردی را باید به صفحه خانگی اضافه کند؛ این شرکت به حرف مخاطبان گوش داد و بسیاری از مواردی را که آنها مشخص کردند، اضافه کرد و درآمدش 35 درصد افزایش یافت.
با توجه به تصویر توجه داشته باشید کسی که وارد صفحه خانگی سایت این شرکت می‌شود کدام ویژگی‌ها را بیشتر می‌پسندند.

2ـ سرعت سایت را افزایش دهید

کاربران وب انتظار دارند سایت شما حتی از طریق گوشی تلفن همراه نیز با سرعت برق بارگذاری شود؛ تقریبا نیمی از کاربران می‌گویند که دو ثانیه زمان خوبی است و اگر سایتی بعد از سه ثانیه باز نشد از آن خارج می‌شوند. بنابراین وقتی صحبت از حفظ کاربران می‌شود سرعت سایت بسیار مهم است چرا که وقتی آنها سریع سایت را می‌بینند همان لحظه تصمیم می‌گیرند که می‌خواهند با شما معامله کنند یا خیر.
ابزارهایی وجود دارند که به شما اجازه می‌دهند تا سرعت سایت خود را چک کنید (از جمله Pingdom و Google’s Page Speed Insights).
این سایت‌ها نکاتی را نیز درباره چگونگی افزایش سرعت سایت در اختیار شما قرار می‌دهند؛ دو کار که برای شروع می‌توانید انجام دهید چک کردن سرعت سرور و بهینه‌سازی تصاویر سایت است.

3ـ اطلاعات را به‌طور کامل ارائه دهید

وقتی کاربری وارد صفحه خانگی وب‌سایت شما می‌شود تمایل دارد اطلاعات مورد نیازش را دریافت کند تا بتواند در مورد کالا یا خدمت شما آگاهانه تصمیم بگیرد؛ اگر نتواند اطلاعات مورد نیازش را به دست آورد، ممکن است تصور کند که شما چیزی را از او پنهان می‌کنید و بنابراین ناامید می‌شود و به سراغ وب‌سایت رقیب شما می‌رود.
هر چه اطلاعاتی که درباره محصولات تان در سایت می‌گذارید کامل‌تر و در دسترس‌تر باشد بهتر است.
به راهنمای خرید سایت Medical Guardian نگاهی بیندازید؛ طراحان این سایت می‌دانند کسی که به دنبال تجهیزات پزشکی است به اثربخشی این وسایل اهمیت بسیاری می‌دهد. از هر چه بگذریم کاربر قرار است جان عزیزانش را به دست این وسایل بسپارد؛ بنابراین این سایت یک راهنمای خرید مفصل و کامل برای مشتریان تهیه کرده که به پرسش‌های احتمالی آنها (ازجمله درباره هزینه سیستم هشدار پزشکی، پشتیبانی سایت، مدارک و مستندات مرکز ارایه ی تجهیزات پزشکی و حتی شیوه نصب تجهیزات) پاسخ می‌دهد.

4ـ ناوبری سایت را تسهیل کنید

وقتی کاربر وارد سایت می‌شود به دنبال نوار ناوبری می‌شود تا در صفحه حرکت کند؛ نوار ناوبری اهمیت بسیاری دارد چرا که کاربر را در سفرش در سایت شما همراهی و به او کمک می‌کند، در صورت تمایل به صفحه فرود بازگردد.
هم‌زمان باید تعداد دسته‌بندی‌های موجود روی نوار ناوبری را کاهش دهید تا بیش از حد شلوغ نشود. همچنین این نوار باید در تمام صفحات در یک جای ثابت باشد؛ براساس اطلاعاتی که مرکز توانمندسازی کسب‌وکارهای نوپا هم به انتشار آن پرداخته برای نوار ناوبری سایت خود تست A/B انجام دهید، موقعیت‌های متفاوت را امتحان کنید، جای تب (tab)ها را عوض کنید و حتی نوع کلمات و جمله‌بندی‌ها را تغییر دهید تا در نهایت ببینید کاربران کدام یک را ترجیح می‌دهند و کدامشان برای سایت شما بهتر است.

5ـ رنگ‌ها را با دقت انتخاب کنید

رنگ‌های سایت را با دقت انتخاب کنید؛ باید بین شفافیت و زیبایی تعادل برقرار کنید.
پالت رنگ شما نه تنها باید برای صنعت شما کارآیی داشته باشد بلکه باید باعث شود تا تضاد میان زمینه و متن رعایت شود تا کاربر بتواند به راحتی بدون آن که چشمش آزار ببیند، متن را بخواند.
به رنگ‌های چشمگیری که موزه ونگوگ روی سایتش استفاده کرده، توجه کنید؛ ستون قرمز رنگ کنار صفحه و رنگ‌های متنوع نقاشی پس زمینه توجه کاربر را به خود جلب می‌کند. از آنجا که صنعت مورد نظر این سایت هنر است، طراحان می‌توانند در رنگ‌هایی که به کار می‌گیرند، کمی خلاقانه‌تر عمل و رنگ‌ها را بیشتر با یکدیگر ترکیب کنند.
در حالی که صنایع محافظه‌کارتری چون بانکداری چنین کاری نمی‌کنند؛ این ترکیب برای این سایت خاص خوب عمل می‌کند. اگر چه متن سفید رنگ روی جاهایی که زمینه کرم رنگ هست خوب خوانده نمی‌شود، ولی بقیه قسمت‌ها خوب هستند.

6ـ قالب (Layout) سایت خود را بهبود ببخشید

به خاطر داشته باشید که بسیاری از کاربران در حال حاضر از طریق گوشی‌های تلفن همراه به وب‌سایت‌ها دسترسی دارند؛ تقریبا 80 درصد کاربران اینترنت تلفن هوشمند دارند و به‌خصوص از زمانی که هزینه دیتا تلفن همراه کاهش یافته آنها زمان بسیار بیشتری را صرف اتصال به اینترنت از طریق گوشی‌هایشان می‌کنند.
در نتیجه داشتن قالبی که پاسخگوی این گوشی‌ها باشد به یک ضرورت تبدیل شده است؛ آیا سایت شما هم روی کامپیوتر و هم روی گوشی تلفن، ظاهر خوبی دارد؟
لزومی ندارد ظاهر سایت در هر دوی این ابزارها یکسان باشد؛ بلکه مهم این است که کاربران موبایلی بتوانند بدون نیاز به زوم کردن مکرر مطالب را بخوانند و به‌آسانی در سایت حرکت کنند.

7ـ به CATها توجه داشته باشید

آیا دکمه‌های فراخوان (CTAs) روی سایت شما در مکان‌های مناسبی قرار دارند؟
کاربرانی که تصمیم گرفته‌اند از شما خرید کنند یا برای دریافت خبرنامه‌ شما ثبت‌نام کنند، می‌خواهند بدانند چگونه باید برای مرحله بعد اقدام کنند؛ با استفاده از  CTAهای مناسب در مکان مناسب این کار را برای آنها ساده کنید.
ببینید Square که یک پلت‌فرم پردازش پرداخت بانکی است با دکمه فراخوان اقدام خود چه کرده است؛ آنها از رنگی استفاده کرده‌اند که نسبت به پس زمینه برجسته به نظر می‌رسد و حتی نوع کلمات روی CTA چشمگیر است و عبارت «در Square ثبت نام کنید» به وضوح مشخص است. همچنین در قسمت بالای صفحه نیز این دکمه را قرار داده‌اند و اطلاعات بیشتری زیر آن نوشته‌اند؛ به این ترتیب کاربر می‌تواند از لحظه‌ ورود به این سایت دکمه فراخوان را ببیند.

8ـ صفحه حاوی اطلاعات تماس خود را بهینه کنید

اگر راه مستقیمی برای ارتباط مشتریان با شما وجود ندارد، ممکن است با ریسک از دست دادن اعتماد کاربرانی که وارد صفحه خانگی سایت شما می‌شوند، روبرو شوید.
تقریبا 51 درصد مردم می‌گویند که داشتن اطلاعات تماس کامل یکی از مواردی است که بسیاری از وب‌سایت‌ها، آن را نادیده می‌گیرند.
اگر تنها راه برقراری ارتباط با شما ایمیل است، سعی کنید به فکر راه‌های تماس بیشتری باشید.
هر چه راه‌های تماس کاربر با شما بیشتر باشد، بهتر است؛ می‌توانید یک شماره تماس رایگان برای خود تهیه کنید یا امکان چت کردن زنده یا از پایگاه دانش یا فروم کاربری استفاده کنید.

وب‌سایت خود را کاربرپسند کنید

این هشت مورد بلافاصله باعث کاربرپسندتر شدن سایت شما می‌شوند ولی کلید موفقیت یک سایت در این زمینه این است که به طور مستمر بهینه‌سازی کند.
بنابراین وقت بگذارید و از مشتریان بپرسید چه ابزارهایی به آنها کمک می‌کند و آنها را به سایت خود اضافه کنید؛ فراموش نکنید ابزارهایی که برای سایت تجاری مناسب هستند با ابزارهایی که برای وبلاگ مناسب به نظر می‌رسند، فرق دارند.
گزینه‌های مختلف را امتحان و سعی کنید از دریچه چشم مخاطبان هدف به سایت خود نگاه کنید؛ در نهایت وقتی استفاده از سایت شما برای کاربران مورد نظرتان ساده‌تر می‌شود میزان مشتریان و فروش شما نیز افزایش می‌یابد.

منبع: باشگاه خبرنگاران پویا